Новини

22 квітня 2024 року

Цикл очних занять з фізіології в університеті Регенсбургу (Німеччина)

Цикл очних занять з фізіології в університеті Регенсбургу (Німеччина)

В межах програми обміну студентів 2-го курсу медичного факультету Харківського національного уніеврситету імені В.Н.Каразіна згідно з меморандумом про співробітництво з університетом Регенсбургу відбувся цикл очних занять з фізіології.

За підтримки декана факультету біології та доклінічної медицини, професора Ральфа Вітцгаля та за безпосередньою участю професора Регенсбурзького Університету Франка Шведа здобувачі Каразінського університету ознайомились з німецькими стандартами вищої медичної освіти. Студенти мали змогу самостійно виконувати лабораторні роботи з реєстрації та аналізу ЕКГ, руху крові в артеріальних і венозних судинах, регуляції діяльності серця, місцевого і системного кровообігу, фізіології серцево-судинної та дихальної системи, вивчення сенсорних систем, фізіологічних основ поведінки, фізіології системи крові. Відпрацювання практичних навичок відбувалось із застосуванням сучасного обладнання та устаткування:електрокардіограф, тілт-стіл, проєкційний периметр Гольдмана, шумоізоляційна кабіна для перевірки слуху, експрес-тест на виявлення групи крові, спірометр, тонометр, електроміограф та інші.

До проведення занять долучилась доцент кафедри фізіології людини та тварин біологічного факультету Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна к.б.н., доцент Віра ШЕХ, що перебуває на науково-педагогічному стажуванні для викладачів у Регенсбурзькому університеті.


Фотозвіт з заходу: